It Rocks e-book (NL)

Van 24-jarige fulltime ondernemer naar fulltime overlander

Een reisboek over mijn eerste overland reiservaring door Europa, op weg naar Afrika. In It Rocks deel ik graag mijn ervaringen, blunders en taboes met jou!

In juni 2022 gooide ik mijn leven om. Ik stopte met mijn onderneming om de wereld over te reizen – naar Afrika om precies te zijn – met iemand die ik pas twee maanden kende. In de eerste vijf weken van onze reis, van Nederland naar Spanje, ontdek ik hoe het is om in een Land Rover te leven, hoe het is om 24/7 met iemand samen te zijn die ik niet ken en hoe het is om iedere dag uit mijn comfortzone te stappen. Met It Rocks neem ik je mee op dat avontuur, op weg naar Afrika!

17,50

Waarom in het Nederlands?

Ondanks dat onze website en de social media Engelstalig zijn, heb ik besloten dit boek in het Nederlands te schrijven. Alhoewel, besloten, het is zo gegroeid. In eerste instantie was het boek puur bedoelt als dagboek voor mezelf, maar al snel kwam het idee om het boek uit te geven en groter op te zetten. Vandaar, ondanks onze Engelse content, is de eerste uitgave van dit boek in het Nederlands voor onze trouwste volgers.

It Rocks - hét boek waarin je meekijkt in het leven van Manon Verijdt tijdens haar eerste overland-reiservaring in Europa. Op weg naar Afrika!

Wat kun je verwachten?

  • 42 hoofdstukken – iedere dag een nieuw avontuur
  • 275 pagina’s gevuld met meeslepende verhalen
  • Meer dan 100 foto’s gemaakt door Tobias tijdens onze reis in Europa
  • Prachtige illustraties van de mooiste locaties in Frankrijk, Spanje en Portugal
  • Het e-book als PDF bestand: 19mb

Naast deze inhoud bevat het boek informatie over alle taboes van de reiswereld. Voor het eerst in mijn leven ben ik in het wild gaan poepen, werd ik ongesteld terwijl ik geen toegang had tot stromend water of een fatsoenlijke wc en leefde ik 24 uur per dag met iemand samen die ik nog niet kende. In één klap werd mijn definitie van ‘uit je comfortzone stappen’ naar een hoger niveau getild en daar pluk jij nu de vruchten van, omdat je het allemaal vanuit je comfortabele stoel kunt lezen voordat je zelf in de wildernis staat.

Lees je mee?

“Wat ik me afgelopen week besefte is ons geluk qua locaties. Juist de plekken in het bos zorgen voor goede wc’s. Het klinkt wellicht raar, maar sinds ons krukje het heeft begeven heb ik mijn creativiteit de vrije loop gelaten wat betreft comfortabele houdingen en makkelijke manieren om te kunnen plassen en poepen. Wat blijkt? Het werkt voor mij goed om op het randje van een rots te gaan zitten om te plassen, maar als ik meer moet dan dat (lees: poepen), dan is het juist handiger om twee rotsen te hebben waar een ruimte tussen zit. Soms kun je jezelf opdrukken, maar als je geluk hebt krijg je zelfs de kans om links en rechts het idee van een wc-bril na te bootsen. De meest ideale situatie: een rots waar mos op groeit. Bijna niet van een echte wc te onderscheiden.”

Mijn verhaal

Zelden ben ik zó open geweest over alle gebeurtenissen in mijn dagelijkse leven. Toen ik echter de stap maakte om van fulltime ondernemer naar fulltime overlander te gaan, werd ieder moment van de dag memorabel. Niet zozeer omdat het allemaal zo speciaal was wat we meemaakten, maar vooral omdat ik me besefte dat ik geen flauw benul had van wat we aan het doen waren. Zittend in die groene Land Rover Defender genaamd Rafiki daalde het op me neer dat ik eindelijk voor een leven had gekozen waar ik al zo lang naar verlangde.

In die eerste vijf weken reizend door Europa leerde ik meer dan in het gehele jaar daarvoor. Overlanden – of überhaupt fulltime reizen – is een speciale manier van leven waarin je een stukje comfort opgeeft om het avontuur volledig te ervaren. Slapen in een tent, poepen in het wild en iedere dag je comfort zone verlaten is namelijk niet voor iedereen een ideale leefstijl. Ik vind het oprecht fantastisch dat ik nu dus mijn verhalen over dit soort perikelen met jou mag delen in dit boek en ik wens je dan ook heel veel leesplezier!

Liefs, Manon

 

Wat zeggen anderen over It Rocks

Het is super leuk om mee te lezen in de avonturen van Manon (en Tobias). Je krijgt echt een kijkje in hun leven en hoe het is om vanuit een auto te leven én te reizen. Zelf ben ik echt een camperaar, maar wildkamperen doen we niet vaak. Reizen kan op veel manieren en om te zien hoe zij water, eten, slaaplocaties en een plek om naar de wc te gaan vinden is leuk én komisch om te lezen. – Jacqueline v. K.

It Rocks is een reisboek boordevol humor én informatie. De behapbare hoofdstukken zijn makkelijk om te lezen, maar bevatten veel diepgang vol met praktische tips. Doordat beeldend omschreven is wat Manon ziet, beleef je het alsof je erbij bent. Je wordt meegezogen in het verhaal en juist daardoor is het zowel voor reizigers als voor niet-reizigers heel leuk om te lezen. Zélfs voor mensen zoals ik die niet veel of snel lezen. – Sanne d. H.

Wauw wat een geweldig boek. In 2 avonden uitgelezen. Een boek geschreven vanuit het hart, erg puur.

Toen ik eenmaal begonnen was met lezen, werd ik nieuwsgierig hoe de avonturen verder verliepen. En bijzonder dat de Manon openlijk vertelt over hoe om te gaan met basisbehoeften als overlander.

Leuk ook om te lezen hoe de relatie tussen jullie tweeën gegroeid is op deze fantastische reis. De foto’ s en illustraties zijn prachtig. Ik kijk uit naar ‘t vervolg op dit boek, kan niet wachten. – Marian V.

Bestel It Rocks

Bestel It Rocks nu en voordat je het weet kun je beginnen met lezen.

Je e-book is direct te downloaden.

17,50